Стоматологични услуги дежурен кабинет

Безболезнено лекуване

Използваме само висококачествени упойки, които са безвредни и са съобразени с Вашите здравословен статус, възраст, алергии и психологическа индивидуалност.

Лекуване, пломбиране на зъби

В STOMATOLOGBG.Net използваме широка гама материали на водещи световни производители, като ги подбираме според специфичната клинична картина при всеки отделен случай – фотополимери, химиополимери, лети вставки, сребърна амалгама и др.

Лечение на коренови канали

Основно работим с материали на водещата световна марка LABORATOIRE SPAD, като кореновия канал, който е болен се почиства внимателно, след което се запълва.

По показания, за запълване на каналите се използва изцяло индиферентната към човешкия организъм гутаперка. Основното предимство на метода е неговата универсална приложимост при алергични пациенти.

Допълнителни дезинфекционни и противовъзпалителни терапевтични процедури с лазер и йонофреза се извършват при необходимост.

Дентална хирургия. Имплантология

Екстрахиране (изваждане на зъби)

Изваждане на зъби, чието състояние не позволява никакво възможно лечение, дълбоко фрактурирани и ретинирани (непробили) мъдреци.

Поставяне на вътречелюстни винтови импланти

Имплантологията е модерен и съвременен способ в денталната хирургия, благодарение на който се избягва употребата на подвижни ортопедични конструкции - протези.

По този начин дъвкателните способности на пациента се възстановяват в степен, максимално близка до естествено състояние.

При поставянето на вътречелюстни импланти се вземат всички необходими мерки за недопускане на усложнения, като се съобразяваме с възраст, здравословно и алергологично състояние на всеки отделен пациент.

Отстраняване на вътречелюстни кисти

Хирургично отстраняване чрез операция на кистата. Пациента се връща към нормалния си ежедневен режим още на същия ден.

Детска стоматология

За здравето на Вашето дете ще се погрижи детски стоматолог, с психологическа подготовка и богат опит за работа дори с най-палавите малчугани.

Когато е приложимо се използва метод за лечение с импрегнация - без изпиляване и пломбиране на млечните зъби.

Ортопедия

Възстановяване с подвижни протези, изработени от класически и меки пластмаси, и неподвижни, метало-керамични конструкции на липсващи/извадени зъби.

Разполагаме със зъботехническа лаборатория, като при изработването на конструкциите осъществяваме непрекъснат двупосочен контакт със зъботехника по време на процеса.

Изработват се сложни протезни конструкции, които включват:

  • Ставно задържане
  • Шарнирно задържане
  • Задържане посредством лети куки

Пародонтология

Лечение на болни венци. Отстраняваме зъбен камък, който причинява възпаление на венците, чрез ултразвук. Премахваме налепите с апарат за микрополиране AIRFLOW.

Безболезнено стягане на венците с лазерен апарат, без да се причинява травмирането им. При нужда се извършва дълбоко почистване на венци - кюретаж (закрит и открит).

При разклатени зъби, които са в напреднала фаза на пародонтит се извършва шинирането им.

Дентална козметика. Избелване на зъби

Избелване на Вашите зъби само с едно посещение. При пациенти, когато е необходимо, извършваме предварително почистване с ултразвук (MECTRON), както и полиране (AIRFLOW).

Светлинно избелване на зъби с най-модерна високотехнологична LED лампа.

(виж. снимки от светлинно избелване на зъби - тук)

Процедурата продължава на малки серии от няколкоминутни сеанси, до постигане на търсения ефект от пациента, което се проверява със специална дентална разцветка преди и след избелването.

Използват се протективни фотополимеризиращи гелове за зъбните и венечни тъкани, които гарантират безвредността на процедурата.

Ултразвук за почистване на зъбен камък

EMS - Electro Medical Systems

Кабинета е оборудван с апарат PIEZON за ултразвуково почистване на зъбен камък на една от водещите компании - лидери в специализираното дентално оборудване - швейцарската компания EMS.

PIEZON

Уредът се отличава с повишена лечебна ефективност, чрез ултразвуковото си действие: достигането на кухините и звуковото разпространение са научно доказани за технологията EMS PIEZON.

Зъбни снимки (дентална рентгенография)

На същия етаж, в коридора където се намира стоматологичния кабинет, работи и рентгенов кабинет за зъбни снимки, което спестява Вашето ценно време. За до 10 минути ще разполагате с готова Вашата зъбна снимка.

Повече информация за рентгена, ценоразпис и раб.време можете да намерите на Уеб сайта за дентална рентгенография zubnisnimki.com - зъбни снимки


Цени на стоматологичните услуги в STOMATOLOGBG.Net

XV ДКЦ - София - Дианабад


Ул. "Никола Габровски" № 22,
етаж 4, кабинети 1 и 2

Тел. :
02 / 442-72-60,
0886 / 15-72-60,
0878 / 599-335.

Работно време : денонощно
(ново, временно)
Пон - Пет: 09 00 - 19 00;
Съб - Нед: Не работи.

Виж на подробна карта от БГМапс

2010 - 2020 © Всички права запазени.
Дежурен стоматологичен кабинет STOMATOLOGBG.Net - XV ДКЦ София - Дианабад - Студентски град.